Nu under julen så har jag haft tid att prova en massa nya recept och eftersom jag åker iväg imorgon och ni därför inte kommer få några nya recept på ett tag så tänkte jag nu receptbomba er lite :)
Här har ni ett recept på en helt underbart god hallonkola som doppas i vit choklad. Jag gjorde den nu till jul men den passar verkligen när som hela året runt. 
 
Hallonkola 
250 g frysta hallon
200 g grädde
40 g smör
300 g socker
140 g glykos (kan heta glykossirap också)
100 g vatten
200 g vit choklad
 
Gör såhär:
1. Mixa hallonen och passera genom en sil så att du får hallonpuré utan kärnor. Du ska ha ca 150 g hallonpuré i receptet. 
2. Blanda hallonpurén med grädde och smör i en kastrull och värm på låg värme så att smöret smälter. Ta av från plattan när smöret är smält. 
3. Koka socker, glykos och vatten till 160°C i en annan kastrull. Blandningen börjar precis ändra färg vid 160°C. Tillsätt grädd- och hallonblandningen i tre omgångar. Ångan som kommer när du häller i grädden är väldigt varm så var försiktig så att du inte bränner dig. 
4. Koka kolan på medelvärme eller lägre till 124°C eller gör ett kulprov. Ett kulprov gör du genom att hälla ner lite av smeten i kallt vatten och se om du kan forma smeten till en kula. Rör om då och då och se till att värmen inte är för hög, det finns en risk att den bränns då. 
5. Häll kolan i en form klädd med bakplåtspapper och låt stå ute i rumstemperatur i minst 6 h. 
6. Dela kolan i bitar och doppa i smält vit choklad.