25 april 2016

Lingonmousse

Efterrätter

Hej på er! 
 
Den här moussen brukar mamma göra lite då och då och den är jättegod! Den går verkligen hur snabbt som helst att göra och är väldigt lättäten och fräsch eftersom att du har de syrliga lingonen i. Behövs inte så många ingredienser till den heller. Jag gjorde en dubbel sats av den här och hällde smeten i ikeas små ljusglas och då räckte det till 15 stycken. 
 
Lingonmousse 
100 g lingon
100 g socker
1 dl flytande grädde
3 dl vispad grädde
2 blad gelatin 
50 g lingon till garnering
 
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i vatten
2. Smält ihop lingon, socker och flytande grädde (1 dl) i en kastrull på spisen. 
3. Vispa resten av grädden (3 dl).
4. Krama ur gelatinbladen och blanda ner det i grädd- och lingonkoket. 
5. Vänd försiktigt ner grädd- och lingonkoket i grädden i omgångar med en slickepott. 
6. Häll upp i formar och låt stelan i kylen någon timme. 
7. Garnera med några lingon innan servering.