Hej på er!

Idag, som är äpplets dag, var vi iväg på en av äppelgårdarna utanför Lund som hade öppet hus och smakade på äpplen och massa annat. Vi köpte även med äpplen som jag sen gjorde en mumsigt knäckig äppelpaj på. Vi köpte sorten Aroma vilken jag kan rekommendera om man på något sätt ska värma äpplena (som i detta fall). Det behöll smaken och syrligheten bra.

Knäckig äppelpaj
3-4 stora äpplen
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Lite kanel

Gör såhär:
1. Smörj en form
2. Dela äpplena i klyftor och lägg i formen
3. Smält smöret och blanda i mjölken och sirapen
4. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll i smörsmeten
5. Bred ut blandningen över äpplena och strö över lite kanel.
6. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30 minuter eller tills den är gyllene. Servera med grädde/vaniljsås/vaniljkvarg.