30 augusti 2017

Sänglampor

DIY Inredning

Hej på er!
 
Jag kom på att jag inte har visat mina sänglampor som jag fixa till lägenheten i våras. Bättre sent än aldrig :) 
Här ser ni vad jag använde för att få ihop dom. Jag har dom både som taklampa/sänglampor. 
 
Det här behöver du:
Plugg 
Slagborr
Krokar
Lampsladdar
Sockerbitar
Jordad/ojordad (beroende på hur ditt uttag ser ut) stickpropp till takanslutning
 
1. Jag började med att knipsa bort de vanliga stickpropparna på lampsladdarna. Efter det skalade jag bort en bit på änden, så att jag får fram det innersta på sladden. Detta gjorde jag på båda lampsladdarna. 
 
 
 
2. Därefter satte jag dit en sockerbit på stickproppen med liten skarvsladd. 
 
3. I den andra änden av sockerbiten satte jag dit ändarna på lampsladdarna. Eftersom det är två sladdar så tvinnade jag ihop de båda blå kablarna från vardera lampsladd för sig och de bruna för sig. Sen satte jag in de båda ihoptvinnade kablarna i sockerbiten. 
 
4. Efter det är det dags att göra iordning fästningen i taket. Börja att mäta ut var du vill ha lamporna. Borra hål med slagborren, kolla dimensionen på pluggen och ta en storlek på borren som bör passa till pluggstorleken. Skruva i kroken i pluggen. Sen är det bara att hänga dit lamporna :) 
 
5. Jag fäste lampsladdarna mitt emellan de båda krokarna. Annars får du sladdar som hänger ner från taket, vilket i och för sig också kan vara snyggt. Det var lite trixigt att få till fästningen av sladdarna, men sen hittade jag två dynor med klister på som jag satte dit och sen kunde man fästa sladdarna med buntband.