26 september 2017

Västerbottensruta

Paj

Hej på er!
 
Idag tänkte jag tipsa er om en enkel, frasig och, enligt mig, godare variant på västerbottenspaj. Vi gjorde denna till kräftskivan förra helgen och jag tycker att detta är mycket godare än vanligt. Och eftersom jag använde färdig smördeg så går det väldigt snabbt att slänga ihop. 
 
Västerbottensruta 
1 rulle kyld smördeg (á 250 g)
3 ägg
2 dl créme fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
200 g riven västerbottenost
 
Gör såhär:
1. Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga med en gaffel för att den inte ska blåsa upp så mycket under gräddningen. 
2. Förgrädda smördegen mitt i ugnen på 225°C i ca 10 minuter. 
3. Vispa ihop ägg och creme fraiche och krydda med salt och peppar. 
4. Blanda ner den rivna osten i äggsmeten. Häll det över smördegsbotten.
5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.