22 februari 2018

Fisktacos

Mat

Hej på er!
 
Här har ni ett recept inför fredagsmyset imorgon. Ett väldigt gott alternativ till den traditionella tacosen!
 
Mangosalsa
1 scharlottenlök
1 röd chili
1 avocado
1/2 kruka färsk koriander
200 gram tärnad fryst mango
saft av 1 lime
1/2 tsk salt
 
Gör såhär:
1. Finhacka lök, chili, avokado och koriander. (smaka på chilin så att du vet hur stark den är)
2. Blanda ihop med lime, mango och krydda med salt. Låt stå till sig kallt medan du gör de andra sakerna. 
 
Fetaoströra
Fetaost (ta så mycket du vill)
2,5 dl cream fraiche 
1-2 vitlökskyftor
salt, peppar
 
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt röran stå kallt och dra till sig medan du gör fisken. 
 
Fisktacos (4 port)
600 g fisk (ex torsk)
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin 
1 tsk chilipulver
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
 
Gör såhär:
1. Dela fisken i mindre bitar
2. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. 
3. Vispa upp ägget med en gaffel på ett annat fat.
3. Stör ut pankon/ströbrödet på ett tredje fat.
4. Doppa fiskbitarna först i mjölet sen ägget och sist pankon/ströbrödet.
5. Stek på medelvärme i smör tills fisken är genomstekt. 
 
Montering
Sallad 
Tortillabröd
Tomat
 
Gör såhär:
Servera fisken i tortillabröd med mangosalsan, fetaoströran och valfri sallad.