Hej på er!
 
Köpte en stor förpackning med dadlar för någon vecka sedan, därav mängden dadelrecept. Det här receptet på kladdkaka som sötas med dadlar har jag fått av Annie. Jag måste säga att jag var skeptisk först till att baka med dadlar men efter annie hade gjort den här så var jag såld. Precis lika god som vanlig kladdkaka, om inte ännu godare eftersom den får en djupare smak. 
 
Dadelkladdkaka
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl (köp färdigt eller mixa mandlar till mjöl i matberedaren)
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver 
En nypa salt 
 
Gör såhär:
1. Mixa dadlar och kokos i en matberedare.
2. Häll i mandelmjölet, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa. 
3. Smält kokosoljan några sekunder i micron och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. MIxa till en jämn smet. 
4. Smörj en form med kokosolja och pudra med koksflingor.
5. Häll smeten i formen.
6. Grädda mitt i ugnen, på 175 grader i ca 8 minuter. Den ska fortfarande vara kletig när du tar ut den. Ställ in i kylen minst en timme innan servering, men jag tycker nästan den är godast dagen efter när det har fått stå i kylen över natten. 
Servera med vaniljkvarg eller grädde. 

(null)

(null)