28 maj 2019

Filmjölkslimpa

Bröd

Hej på er!
 
Det här brödet är nästan det enda bröd vi äter just nu. Fick receptet av annie och sen dess har jag bakat det konstant. Det är så saftigt och smakrikt och dessutom så tar det inte speciellt lång tid att göra. 
 
Filmjölkslimpa (1 limpa)
180 g mjöl (3 dl) jag använder alltid vetemjöl fullkorn
120 g grahamsmjöl (2 dl)
80 g havregryn (2 dl)
11 g bikarbonat (2 tsk)
10 g salt (1,5 tsk)
1 dl blandade frön/kärnor/chia
500 g filmjölk
2 tsk valfri krydda (jag brukar använda kanel)
 
Smaksättning. 
Alt 1: 120 g valfri puré/kompott/sylt
Alt 2: 50 g rivna morötter/palsternacka/rödbetor
 
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser
2. Lägg bakpapper i en brödform
3. Fördela smeten i formen
4. Grädda längst ner i ugnen på 180 grader i 50-60 minuter. Prova med en sticka för att se att den är klar.