23 november 2019

Italiensk kycklinggratäng

Mat

Hej på er! 

Den här kycklinggratängen har simon gjort flera gånger. Riktigt god och tar inte så lång tid att göra. 

2 kycklingfiléer (delad i mindre bitar)
10 soltorkade tomater
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong (3 dl vatten + 3/4 buljongtärning)
1,5 dl grädde
1 dl parmesanost (riven)
 
 
Gör såhär:
1. Stek kycklingen så den får fin färg runtom. Den behöver inte vara genomstekt eftersom den ska in i ugnen sen. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
2. Strimla tomaterna. Finhacka vitlöken och chilin. Fräs dessa tre i olja i ca 2 min. 
3. Krydda med timjan och oregano. Häll över buljongen, grädden och parmesanosten. Låt sjuda försiktigt tills osten smälter. 
4. Häll såsen över kycklingen i ungsformen. 
5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.
6. Ta ut formen och toppa gärna med delade körsbärstomater och färsk basilika. Servera med pasta eller pressad potatis.