Hej på er!
 
Ni följer väl bakamedcc på instagram. Där kan man få ännu mer tips om bakning och mat 😊

Här kommer tips på enkel och riktig god helgmat. Vi gjorde de här förra fredagen och de blev så goda och det går snabbt att göra. Du kan variera innehållet hur mycket du vill, ta de ingredienser som du tycker om. Ex grillad kyckling, grönsaker, färskost, ruccola, olika sorters lök, kryddor, tacovariant, soltorkad tomat, fetaost.. ja du hör ju, går att variera i oändlighet. Perfekt för att rensa kylskåpet :) 
 
Den här gången provade vi alltså med lax, mest för att vi hade lax hemma i frysen. Du kan ta vilken lax du vill. Vi tog fryst lax och tillagade den i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, innertemperaturen ska vara 52-56 grader. Men du kan också använda kallrökt lax. Fick tipset om att steka quesadillasen i olja och lite salt av brorsan och Anna och det måste ni prova. Saltet tillför verkligen mer än man tror 😋
 
Quesadillas med lax och pepparrot
 
Tortillas
Färskost med smak av pepparrot
Scharlottenlök 
Färsk spenat 
Lax
Riven ost 
Svartpeppar
 
Gör såhär:
1. Bred på ett lager färskost på hälften av tortillasen. Lämna ca 1 cm kant runtom så riskerar du inte att fyllningen rinner ut. 
2. Dela laxen och lägg på bitar ovanpå färskosten. 
3. Lägg på lök och spenat ovapå laxen.
4. Strö över riven ost och lite svartpeppar
5. Lägg en ny tortillas ovanpå
6. Häll i olja och lite vanligt salt i en stekpanna.
7. Stek quesadillasen tills den är gyllenbrun på båda sidor. 
8. Skär i mindre bitar och servera direkt med en sallad.