Hej på er!
Nu tänkte jag lite snabbt lägga upp recept på hur du gör egen aioli. Vi provade göra det till krftskivan som vi hade för några veckor sedan och herrejösses vad gott. Man gör den på liknande sätt som en majonäs och den blir så len och krämig så att jag lätt hade kunnat sitta och äta rätt ur skålen hela kvällen. Det här måste ni prova! Det gick riktigt snabbt dessutom :)
Aioli (2-3 dl)
1 äggula
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl Rapsolja
Salt
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Gör såhär:
1. Börja med att se till att alla ingredienser har samma temperatur innan du börjar annars finns det en risk att det skär sig.
2. Vispa ihop äggulan, vinäger och senap.
3. Häll försiktigt i oljan under vispning. Börja med droppar och övergå sen till en fin stråle.
4. Rör ner pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

