Hej på er!
Det här med att göra egen pesto hörrni! Det är så värt att lägga nån minut extra, för det är ungefär så lång tid det tar, på att göra egen istället för att köpa en. Jag och Annie provade att göra en avokadopesto för ett tag sen som vi hade som dressing till en kycklingsallad. Och jag och simon provade häromdagen att göra en vanlig pesto till en laxpasta. Riktigt gott! Plus att när man väl har gjort pesto en gång så inser man att man egentligen kan slänga ihop den lite hur som, det behöver inte vara så noga. Egentligen ska det vara pinjenötter i pesto men jag har oftare mandlar hemma så jag kör på det.
Pesto
2 krukor basilika
1/2 dl pinjenötter/mandlar
1 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1,5 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör såhär:
Lägg i alla ingredienser i en matberedare och kör tills du är nöjd. Jag tycker det är gott när det fortfarande är lite bitar i.
Avokadopesto
1 avokado
2 msk citronsaft
1 kruka basilika
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl mandel
1 dl riven parmesan
3 msk olja
1/2 dl kallt vatten
salt och peppar
Gör såhär:
Lägg i alla ingredienser i en matberedare och kör tills du är nöjd. Jag tycker det är gott när det fortfarande är lite bitar i.

