Hej på er!

Nu är det äntligen dags att börja med alla julbak. Det här är en av de bästa perioderna enligt mig! Mörk och mysigt. Massa ljus, dricka te och baka en massa. Och alla julkryddor och dofter 🎅☃️ 

Igår bakade jag första satsen med saffran för det här året och det blev kokostoppar med saffran och apelsin. Väldigt enkelt att göra och väldigt goda 😋

Kokostoppar med saffran och apelsin
50 gram smör
0,5 g saffran 
110 g ägg (2 st)
85 g socker
200 g kokosflingor (5,5 dl)
5 g vaniljsocker (0,5 msk)
1 apelsin (skal och lite saft)
200 g mörk choklad

Gör såhär:
1. Smält smöret och tillsätt sen saffranet i smöret
2. Rör ihop ägg och socker med en slev. Tillsätt kokos, vaniljsocker, apelsin (skal och saft) och det smälta smöret. 
3. Rör ihop smeten och låt stå i 20 min i kyl så smeten hinner svälla.
4. Klicka ut smeten på en plåt med bakpapper med hjälp av två skedar eller en sprits.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Tiden kan variera beroende på hur stora topparna är. De ska vara lite gyllene på toppen. 
6. Låt svalna
7. Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Ringla chokladen över topparna eller dopparna bottnarna i chokladen. 




Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress