5 oktober 2019

Äppelpaj

Efterrätter Kakor Paj

Hej på er!
 Har hittat det absolut bästa receptet på smulpaj. Det kommer från programmet timjan, tupp och tårta som går på svt. Har ni inte kollat på det så gör det, riktigt mysigt! 
 
Fyllning
600 g äpple (jag använde aroma)
1/2 dl socker
1 msk kanel
 
Smuldeg
150 g kallt smör
2,5 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 msk vaniljsocker
2 dl havregryn
1/2 msk kardemumma (gärna hela kärnor som du mortlar sönder)
 
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser till degen förutom havregrynen i en bunke. Degen ska bli smulig.
2. Tillsätt havregrynen. 
3. Skala, kärna ur och dela äpplena i skivor. Lägg dom i en ugnsform och strö över socker och kanel. Blanda runt så att kryddorna fördelas. 
4. Strö över smulet jämt över äpplena. Platta till lite så att smultäcket blir så jämt som möjligt. 
5. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills pajen är gyllenbrun. 
Låt svalna något innan servering. 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress