Hej på er!
 
De här rödbetsbollarna är väldigt goda och roligt att variera lite mer när det gäller vegetariska alternativ. Jag gjorde de här och åt sen med kokat råris, sallad, tomat och ungsrostad pumpa. Till detta blev det en Tahinisås. Prova :) Riktigt gott och fräscht!
 
Rödbetsbollar
3 medelstora rödbetor
1 kruka basilika eller 2 msk fryst
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dl havregryn
2 msk olivolja
1 ägg
2 krm salt
1/2 krm peppar
 
Gör såhär: 
1. Skala rödbetorna och riv på den fina delen.
2. Skala och riv lök och vitlök och blanda i rödbetorna. 
3. Tillsätt havregryn, basilika, olivolja, ägg, salt och peppar.
4. Blanda noga och låt stå och svälla ca 30 minuter. 
5. Forma smeten till bollar, ca 16 stycken. 
6. Lägg dom på en plåt med bakpapper.
7. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. 
 
Rostad pumpa
Butternutpumpa
salt
olivolja
 
Gör såhär:
1. Skala pumpan och dela i mindre bitar
2. Lägg den på en plåt med bakpapper.
3. Rosta mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. 
 
Tahinidressing
1/2 dl Tahini
1/2 tsk riven färsk ingefära
Skal från 1 lime
1 msk limesaft
3-4 msk vatten
salt och peppar
 
Gör såhär:
1. Mixa alla ingredienser. Börja med halva mängden vatten med en stavmixer. 
2. Krydda med salt och peppar. Tillsätt ev mer vatten om du vill ha lösare konsistens. 
 



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress