
Hej på er!
Förra helgen gjorde jag rabarbercupcakes, alltså muffins med rabarber och en frosting med färskost. Riktigt saftiga och goda och man känner verkligen smaken av rabarber. Mycket rabarberrecept just nu, jag vet, men man ska ju nyttja det som är i säsong till fullo :)
Jag gjorde muffinsen i små muffinsformar, gillar generellt bättre när bakverk är i mindre storlek. Det blir ca 20 st små eller 12 st stora cupcakes.
Rabarbermuffins
195 g vetemjöl
180 g socker
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g mjukt smör
2 ägg
125 ml gräddfil
1/4 tsk vaniljpulver
100 g rabarber, sköljda och fint hackade
Gör såhär:
1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
2. Tillsätt smör, ägg och gräddfil och rör tills allt är slätt. Jag använde elvisp men på låg hastighet.
3. Tillsätt de finhackade Rabarberna.
4. Klicka i smeten i muffinsformar, fyll 2/3 av formen.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter (för normalstora muffins. För mini räcker det med ca 15 minuter).



Frosting
100 g rumstempererat smör
100 g florsocker
200 g cream cheese
6 g vaniljsocker
Ev några droppar röd hushållsfärg
Gör såhär:
1. Vispa ihop smör och cream cheese
2. Tillsätt vanilj och florsocker och vispa till en fast frosting. Tillsätt ev några droppar röd hushållsfärg om du vill ha den rosa färgen.
3. Vänta tills muffinsen är sval innan du brer på frostingen.


