Hej på er!
Jag har aldrig varit ett riktigt fan av att göra egna pannkakor för att det känns som de alltid går sönder och bara blir degiga... Men nu hörrni har jag hittat ett recept som är helt fantastiskt! Krispiga, tunna pannkakor med riktigt mycket smak. Och nu går inte ens första pannkakan sönder i pannan. Nu kan jag nästan inte få nog av att göra pannkakor :) När jag och simon ska äta pannkakor till soppa så brukar jag halvera satsen.
Pannkakor går ju att variera i det oändliga. Idag bytte jag ut lite av mjölet (0,75 dl vetemjöl, 0,25 dl majsmjöl och 0,25 dl grahamsmjöl). Vi brukar äta med skivad banan, kokosflingor, kanel och honung.
Pannkakor (2-4 pers)
2,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
2. Tillsätt hälften av mjölken och rör tills klumparna försvinner.
3. Blanda i äggen och vaniljsockret
4. Avsluta med den sista mängden av mjölken
5. Grädda pannkakorna i en stekpanna med smör. Var noga med att lägga nytt smör i stekpannan mellan varje pannkaka.

