Nu är det inte många dagar kvar till jul. Idag tänkte jag tipsa om Fröknäcke. Perfekt tillbehör på julbordet eller som snacks när som. Idag provade jag en variant med pepparkakskryddor som blev riktigt gott. Receptet på det hittar du här nedanför. Tidigare har jag gjort ett mer standard Fröknäcke med majsmjöl. Det receptet hittar du här Fröknäcke.
Fröknäcke med pepparkakskrydda
1 dl rismjöl
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
2-3 tsk pepparkakskrydda
2 dl hett vatten
0,5 dl rapsolja
Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
2. Häll på kokande vatten och olja. Rör om och låt stå och svälla i 15 minuter.
3. Bred ut tunt på ett bakpapper på en plåt.
4. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 1 timme tills det är torrt.
5. Bryt isär och förvara i burk.

