Sitter inne i värmen och väntar på att stormen Gorm ska inta Skåne, vilket den redan har börjat göra... Detta fick mig att längta lite till sol och värme så tänkte därför bjuda på ett riktigt somrigt recept på en helt fantastisk god cheesecake. Cheesecaken är en fryst variant med två lager och en botten av oreo.

Oreobotten
150 g oreokakor
50 g smält smör
Gör såhär:
1. Krossa kakorna och blanda med smöret.
2. klä botten i en rund form med bakplåtspapper för att lättare kunna lossa cheesecaken.
3. Tryck ut kexmassan i formen och ställ in i frysen
Cheesecakesmet
300 g creme cheese
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
skal från 1/2 citron
100 g jordgubbar
150 g blåbär och hallon
Gör såhär:
4. Vispa ihop creme cheese, ricotta, grädde, socker, vanilj och citronskal krämigt.
5. Mixa jordgubbarna och blanda med hälften av smeten. Häll smeten på oreobotten och frys i minst 30 minuter.
6. Mixa 100 g blåbär och hallon och blanda med den halvan av smeten som är kvar. Rör i resten (50 g) av blåbären och hallonen hela i smeten. Häll smeten i formen ovanpå jordgubbssmeten som nu har stelnat till viss del.
7. Låt hela cheeseckaen stå i frysen i minst 5 timmar. Ta fram 30 minuter innan servering och dekorera med jordgubbar, blåbär och hallon.
