God kväll!
Mamma och pappa har hur mycket äpplen som helst i trädgården så förra veckan passade jag på att nyttja lite av deras äpplen. Jag använde en äppelsort som heter Ingrid Marie som är väldigt mycket smak på och härligt syrligt. Jag gjorde både torkade äppelringar och äppelmos och nu tänkte jag bjuda er på det här helt fantastiska receptet på äppemos. Det är det helt klart godaste äppelmoset jag har ätit eftersom att det smakar så mycket äpple. Änsålänge har jag haft det till nästan allt, i kvargen, på mackan, på gröten. Men det är nästan som bäst på macka tillsammans med en riktigt stark ost :) Man mixar äppelbitarna innan moset kokas vilket gör att du inte behöver koka moset så länge och på det sättet behåller du mer av smakerna från äpplet. 

Äppelmos (ca 6-8 dl)

8 normalstora äpplen
1 dl vatten
2 ½ dl syltsocker
Kanel 

Gör såhär:

1. Skala äpplena. 
2. Ta bort kärnhuset och dela äpplena i mindre bitar.
3. Lägg äppelbitar och vatten i en kastrull. Mixa tills äpplena är mos/små bitar. 
4. Tillsätt syltsocker och även kanel (smaka dig fram till hur mycket kanel du vill ha)
5. Koka upp blandningen och låt småputtra i ca 5 minuter. Rör om då och då. 
6. Häll upp moset på väl rengjorda burkar eller frys in moset i plastbunkar. En oöppnad burk håller ca 3 månader om du förvarar det i kylskåpet och ca 1 månad när du väl har öppnat en burk.