Hej på er!
 
Nu hörrni ska ni få receptet på min absoluta favoritkaka! Om jag skulle vara tvungen att välja att baka en kaka för resten av mitt liv så hade det garanterat vara den här. Så då förstår ni säkert hur löjligt god den är :) 
 
 
Morots- och rödbetskaka
100 g rivna morötter (ca 1 stor)
100 g riven rödbeta (ca 3 st)
(Jag brukar använda den grova sidan på rivgärnet när jag river både morötterna och rödbetorna)
20 g riven kokos (1/2 dl)
140 g vetemjöl (2 1/3 dl)
3 g bikarbonat (1/2 tsk)
3 g bakpulver (3/4 tsk)
3 g salt (1/2 tsk)
4 g kanel (2 tsk)
2 g malen kardemumma (1 tsk)
110 g ägg (2 st)
170 g strösocker (2 dl)
130 g rapsolja (1 1/2 dl)
(ev 100 g valnötter)
 
Gör såhär:
1. Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och kardemumma i en skål.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan skål. 
3. Sikta ner de torra igredienserna i äggsmeten och vänd ihop (jag tycker det är enklast att använde en slickepott för att vända ihop smeten och att sikta ner de torra igredienserna i två omgångar. Då behåller du luften i smeten men slipper klumpar).
4. Vänd i oljan i smeten. 
5. Rör till sist i de rivna morötterna och rödbetorna (och ev hackade valnötter).
6. Smörj en form med smör och häll kokosflingor på botten och på kanterna. 
7. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter på 180°C. 
(Man kan även göra cupcakes istället för en hel kaka och då räcker det med 20-25 minuter i ugnen)
 
Frosting
100 g rumstempererat smör
100 g florsocker 
200 g cream cheese
6 g vaniljsocker
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop smör och cream cheese
2. Tillsätt vanilj och florsocker och vispa till en fast frosting. 
3. Vänta tills kakan är sval innan du brer på frostingen. 
 
 
 
 
Här ser ni hur det kan se ut om ni istället gör cupcakes. Dessa är från i somras :)
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress