Jag tänkte lägga upp en beskrivning av hur du gör en italiensk maräng eftersom att jag använder det väldigt mycket när jag bakar. Italiensk maräng gör du med hjälp av en sockerlag och äggvitor. Denna maräng behöver inte bakas i ugn utan kan användas direkt eller bara brännas av med en gasbrännare. Jag tycker det är smidigast att använda min bakmaskin med ballongvisp eftersom att det ska vispas ett tag (även om jag använde den vanliga elvispen i bilderna här). 
 
150 g socker
50 g vatten
75 g äggvita
15 g socker
 
Gör såhär: 
1. Koka upp 150 g socker med vattnet till 120-125°C. Blanda äggvitan och 15 g socker och börja vispa när sockerlagen är 110°C. 
2. När sockerlagen är 120-125°C häller du i en fin stråle ner denna i äggvitorna. Låt vispen gå på lägsta växeln när du gör detta. När du har hällt i all sockerlag så höjer du hastigheten på vispen i någon minut. Sänk sedan till en låg hastighet och kör tills massan är kall. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress