Nu har det gått tre dagar på den nya utbildningen och herregud vilket tempo. Om det fortsätter såhär så kommer detta år gå hur fort som helst :) Men det känns så rätt för mig! Det är den här utbildningen jag har letat efter hela mitt liv känns det som och jag är så glad att jag valde att gå den.
Men nu över till dagens recept! Jag har alltid velat prova att göra en sticky toffee pudding, ända sedan jag såg gordon ramsay göra det någon gång på ett program. Så jag provade göra dessa i helgen och jag kan säga att det är fruktansvärt gott! Så ni bara måste prova detta :) Av receptet blir det cirka 10 stycken.
Recept och hur du gör en kolasås kan du hitta här:
http://publishme.se/bakamedcc.blogg.se/entry/56a5285cddf2b36f04775d77

225 g dadlar
2 dl kokande vatten
85 g rumsvarmt smör
2 dl muscovadosocker (ljust ger en smak av kola och mörk ger mer smak åt lakritshållet) eller farinsocker
2 ägg
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 175°C.
2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll på det kokade vattnet och låt stå i 30 minuter. När tiden har gått häller du bort vattnet och mosar dadlarna med en gaffel.
3. Vispa smör och socker med en elvisp tills det är vitt och poröst. Blanda sedan i ett ägg i taget, du kan fortfarande använda elvispen. Blanda också i sirapen.
4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan skål. Varva ner mjölblandningen och mjölken i smeten. Vänd försiktigt ihop smeten, använd gärna en slickepott så är det enklare att vända ihop smeten utan att överarbeta den. Rör du för mycket finns det en risk att luften i smeten försvinner, så rör bara så mycket så att klumparna försvinner och smeten är slät.
5. Tillsätt sist dadlarna.
6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
7. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
8. Gör under tiden en karamellsås.
9. Ta ut puddingarna när de är klara och låt svalna. Mina puddingar blev en aning toppiga i mitten så jag tog en skärbräda och tryckte lite lätt på dom direkt när de kom ut från ugnen så blev dom en aning mer platta.
10. Lägg upp puddingarna på tallrikar och häll över kolasåsen.
11. Om man vill ha puddingarna ännu kladdigare så kan man låta de stå några dagar. Då tar du bara och lägger puddingarna i en skål och häller på kolasåsen. Lägg folie över skålen men se till så att den inte nuddar kolasåsen. Puddingarna behöver inte stå kallt.
Servera puddingarna varma eller kalla med lättvispad grädde! MUMS :)



