Hej på er!
Här kommer ett riktigt bra recept på en limepaj. Jag har sagt det många gånger innan men den här pajen alltså!! den är tom bättre än citronmarängpaj :) Och det är inte så många moment som behöver göras.
Botten
100 g smör
200 g digestivekex (ca 14 st)
30 g socker (2 msk)
Gör såhär:
1. Smält smöret
2. Mixa kexen till fina smulor och blanda med sockret
3. Blanda i smöret
4. Tryck ut blandningen i en pajform
5. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 8 minuter. Låt svalna helt.


Fyllning
400 g kondenserad mjölk
125 g limesaft (1 1/4 dl, ca 5 st)
Skal från 2 limefrukter
10 g vaniljsocker (1 msk)
30 g äggula (2)
110 g ägg (2)
Gör såhär:
1. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en skål.
2. Vänd ner ägg och äggula i smeten. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
3. Låt stå och dra i 15 minuter
4. Häll smeten i formen
5. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 10 minuter eller tills ytan börjar få lite färg. Låt svalna helt.
Servera med lättvispad grädde





