18 juli 2016

Limepaj

Efterrätter Paj

Hej på er!

Här kommer ett riktigt bra recept på en limepaj. Jag har sagt det många gånger innan men den här pajen alltså!! den är tom bättre än citronmarängpaj :) Och det är inte så många moment som behöver göras. 

Botten
100 g smör
200 g digestivekex (ca 14 st)
30 g socker (2 msk)

Gör såhär:
1. Smält smöret
2. Mixa kexen till fina smulor och blanda med sockret
3. Blanda i smöret
4. Tryck ut blandningen i en pajform
5. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 8 minuter. Låt svalna helt.

 
 

Fyllning
400 g kondenserad mjölk
125 g limesaft (1 1/4 dl, ca 5 st)
Skal från 2 limefrukter
10 g vaniljsocker (1 msk)
30 g äggula (2)
110 g ägg (2)

Gör såhär:
1. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en skål.
2. Vänd ner ägg och äggula i smeten. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
3. Låt stå och dra i 15 minuter
4. Häll smeten i formen
5. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 10 minuter eller tills ytan börjar få lite färg. Låt svalna helt.
Servera med lättvispad grädde

 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress