Hej på er!
Det här receptet har jag hittat på Fredrik fikas blogg och de här är ett måste att prova. Helt fantastiska och så fin färg.
Dom här frallorna är perfekta att göra om du vill ha nybakat bröd till frukost. Degen blandar du ihop på några minuter och sen ska den jäsa i 20 minuter i rumstemperatur. Sen låter du den bara stå i kylen över natten, tar ut på morgonen och gräddar. Hur enkelt som helst 😊 och gott! Mjuka och saftiga på insidan och sega o krispiga på utsidan. Röda och fina blir dom också av rödbetorna.

25 g jäst
5 dl ljummet vatten (25-30 grader)
150 g skalade och finrivna rödbetor
4 dl rågsikt
2 msk rapsolja
8 dl vetemjöl special
1 msk salt
Gör såhär:
1. Rör ut jästen i det ljumna vattnet.
2. Tillsätt rödbetor, rågsikt och olja och rör till en jämn smet.
3. Smörj en bunke med olja som är dubbelt så stor som degen. Lägg degen i bunken och plasta.
4. Låt jäsa 20 minuter i rumsvärme. Ställ sedan in bunken i kylen över natten.
5. På morgonen så sätter du på ugnen på 250 grader.
6. Ta fran degen och häll upp på mjölad bänk. Dela i små bitar och lägg på en plåt med papper.
7. Baka mitt i ugnen i 15 minuter.
8. Låt vila några minuter.





