Hej på er!
 
Idag provade jag att baka en pavlova. Jag har aldrig gjort pavlova innan men länge tänkt att jag vill prova och det var verkligen så gott som det ser ut!! Och det är dessutom rättså enkelt att göra även om den ser avancerad ut. Jag har lemon curd, grädde, rostad mandel, kiwi, jordgubbar och choklad på min men du kan ha nästan vad du vill på. 
Marängbotten
6 äggvitor
375 g socker
2 1/2 tsk maizena 
Skal från 1 citron
2 tsk citronjuice
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader. 
2. Separera äggvitorna och äggulorna. Skaka ägget lite innan du knäcker det så separerar dom lättare. Knäck varje äggvita i en liten skål och häll sedan över i den stora bunken så slipper du slänga alla äggvitor om du råkar få med äggula i vitorna. Det är viktigt att alla redskap är rena och att det inte kommer någon äggula i vitorna när man ska göra maräng. Spara äggulorna till lemon curden.
3. Börja vispa äggvitorna. När de precis börjar bilda små toppar så börjar du tillsätta sockret lite i taget, ca en matsked åt gången. Det tar tid, jag vet, men ha tålamod. När allt socker är tillsatt så kan du plocka undan vispen. 
4. Vänd försiktigt i maizena, citronskal och citronsaft med en slickepott. 
5. Klicka ut i en cirkel på en plåt, ca 23 cm i diameter. 
6. Sätt in pavlovan nederst i ugnen och sänk direkt temperaturen till 150 grader. Grädda i 1 timme. Stäng sedan av ugnen och låt pavlovan stå kvar i ugnen och svalna några timmar eller över natten. 





Citronkräm
2 citroner, saft och skal
2 dl socker
3 ägg 
2 äggulor 
100 g smör 
 
Gör såhär:
1. Blanda citronskal, citronsaft, socker, ägg och äggulor i en kastrull. 
2. Sjud på svag värme, rör hela tiden så att det inte blir äggröra.
3. När krämen börjar tjockna tar du bort den från plattan och rör i smöret. Låt svalna.
 
Rostade mandelflarn:
Lägg mandelflarnen i en torr stekpanna och rosta. När pannan väl börjar bli varm så går det fort så se till att röra i mandeln hela tiden. 


Fram till hit kan du förbereda dagen innan.
Montering: 
Marängbotten 
Citronkräm
3 dl vispad grädde (tillsätt 1 tsk vaniljsocker) 
Jordgubbar
2 kiwi
Mörk choklad
Rostade mandelflarn 
 
Gör såhär:
1. Bred på citronkrämen på marängbotten.
2. Bred på den lätt vispade grädden över citronkrämen. 
3. Lägg på kiwi och jordgubbar.
4. Strö över mandelflarnen.
5. Smält lite choklad och ringla över.







 







Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress