Hej på er!

Om du behöver en snabb och enkel efterrätt och gillar banan och kola så är det den här du ska göra. Den ser dessutom riktigt grym ut så alla kommer tro att du har lagt ner flera timmar på att göra den :) 


Botten
150 g smör
300 g digestivekex
 
Gör såhär: 
1. Smält smöret
2. Krossa kexen, antingen genom att lägga dom i en handduk och slå med en kavel eller att köra dom i en matberedare. (personligen så tycker jag att det är roligare att slå ut lite aggretioner med en kavel :) 
3. Blanda kexsmulor och smör och tryck ut i en form. Låt stå i kylen i 1 timme. 
 

Vaniljkräm
250 g mjölk (2,5 dl)
60 g socker (0,5 dl)
25 g maizena (2 msk)
60 g äggula (3 st)
1,5 tsk vaniljsocker (alt. 0,5 vaniljstång)
15 g smör
 
Gör såhär:
1. Blanda äggula, maizena och häften av sockret i en bunke. 
2. Koka upp mjölk, hälften av sockret och vaniljsocker i en kastrull.
3. Häll den varma mjölken över äggulorna och blanda noga.
4. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka tills allt tjocknar, koka ytterligare 2 minuter efter det. Rör hela tiden så att det inte bränner i botten. 
5. Häll över i en ren bunke och blanda i smör. Plasta tätt och ställ i kylen så att det svalnar. 
 
Montering
Vaniljkräm
1 burk dulce de leche 
2 st skivade bananer
3 dl vispad grädde
1 grovt hackad dubbel daim
 
Gör såhär:
1. Ta ut formen från kylen
2. Bred ut vaniljkrämen på botten.
3. Fördela ut den skivade bananen
4. Bred på dulce de lechen
5. Spritsa på grädden
6. Strö över den hackade daimen
7. Pudra över lite kakao









Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress