Hej på er!
Den här marängtårtan är perfekt om du snabbt behöver slänga ihop en efterrätt eller fika. Jag gjorde egna marängbottnar men det går lika bra att köpa färdiga. I mina slängde jag i lite rice crispies vilket gjorde marängen härligt crunchie och karamellig.
Marängbottnar blir lätt blöta när man väl lägger ihop allt så det bästa är att sätta ihop tårtan direkt innan den ska ätas. Om du vill förbereda den så kan du smälta choklad och pensla ovanpå marängbottnarna så blir det som en fuktspärr och gör att marängbottnarna håller sig frasiga längre.
Marängbotten
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl rice crispies
Gör såhär:
1. Vispa äggvitorna till ett fast skum
2. Vispa i omgångar i sockret till ett glansigt skum
3. Vänd försiktigt i rice crispiesen
4. Bred ut i två runda springformar
5. Grädda mitt i ugnen i 75-90 minuter på 125 grader. Ta ut och låt svalna.
Montering
1 burk dulce de leche
2-3 dl Hallon
Limeskal från 1 lime
3 dl vispgrädde
Hallon till garnering
1 dubbeldaim
Gör såhär:
1. Lägg 2-3 dl hallon i en skål och mosa lätt med en gaffel. Blanda i limeskalet. Om du vill ha mer limesmak så kan du tillsätta lite limesaft också.
2. Vispa grädden
3. Börja med en marängbotten underst. Bred på kolakrämen, hallon- och limeröran, och hälften av grädden.
4. Lägg på nästa marängbotten. Bred på resten av grädden och garnera sen med hela hallon och hackad daim.











Jag gjorde den här efterrätten till igår kväll när vi hade kräftskiva med basgruppen. En riktigt uppskattad efterrätt!! 😋


