God morgon!
Den här pajen gjorde jag förra helgen när hela gänget var här. Den är helt vegetarisk med spenat, soltorkad tomat och fetaost. Pajskalet som jag använder är samma som alltid. Jag missade att fota pajen i färdigt format tyvärr så ni får helt enkelt lita på att den är riktigt riktigt god 😋
Pajdeg:
100 g keso
100 g rumstempererat smör
2,5 dl mjöl (Jag använde: 1 dl grahamsmjöl, 1 dl vanligt mjöl, 0,5 dl majsmjöl)
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser
2. Tryck ut i en pajform
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Fyllning:
250 g färsk spenat
1 burk soltorkad tomat (200 g)
1 paket fetaost (150 g)
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
0,5-1 dl creme fraiche
Äggstanning: 1 ägg per 1 dl mjölk (hur mycket beror på hur stor pajform du har. Jag använde 2 ägg och 2 dl mjölk)
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilipulver
Gör såhär:
1. Hacka rödlök och pressa vitlök. Bryn lätt i olja. Var noga med att vitlöken inte bränns.
2. Lägg i soltorkad tomat och spenat. Spenaten krymper extremt mycket så lägg i lite i taget och låt krympa.
3. Lägg i creme fraiche, ägg, mjölk och fetaost.
4. Krydda fyllningen
5. Häll över fyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Grädda i 20-30 minuter, mitt i ugnen på 225 grader. Fyllningen ska "stanna".

