Hej på er!
Idag tänkte jag slänga in ett gästspel från Annie, en morotskaka som vi gjorde igår utan socker som är riktigt saftig och mumsig.
Morotskaka utan socker
(Ca 10 bitar)
1 dl havremjöl (mal havregryn till mjöl i en mixer)
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk malen kanel
1-2 tsk malen kardemumma
1/4 tsk vaniljpulver ekologisk
1/2 tsk salt
3 msk kokosolja
2 stora morötter (265 g)
6 färska dadlar
3 ägg
Frosting:
75 g kvarg
100 g Philadelphiaost
Vaniljpulver (ekologisk) efter smak
Skal från 1 lime
Saft från lime (efter smak)
Hackade valnötter
Gör såhär:
1. Häll i dadlar och ägg i en matberedare och blanda ordentligt. Tillsätt de övriga ingredienserna till en tjock smet.
2. Smörj en form (ca 18 diameter) med smör och ströa med kokos.
3. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader, ca 45 minuter. Låt svalna helt.
4. Rör ihop ingredienserna till frostingen och bred på kakan. Strö över hackade valnötter.


