Hej på er!!
Är man i Göteborg så måste man ju äta fisk, och i det här fallet blir det en mumsig fisksoppa med saffran och sötpotatis
Fisksoppa med saffran och sötpotatis
2 morötter
1 paprika
1 fänkål
400 g fisk (vi tog färsk lax)
1/2 purjolök
1 burk konserverade hela tomater
Fiskfond/fiskbuljong efter smak
1,5-2 dl grädde
5-7 dl vatten
Dill
1 förpacknin Saffran
1 liten sötpotatis
Salt och peppar
Torkad timjan
Gör såhär:
1. Dela alla grönsaker i mindre bitar. Dela laxen i kuber
2. Bryn purjolök, fänkål och sötpotatisen.
3. Häll i allt i kastrullen förutom morötterna, paprikan och laxbitarna.
4. Låt koka i 5 minuter
5. Lägg i resterande ingredienser och låt koka tills fisk och potatis är klara. Fisken ska vara fast och fin. Det tar ca 5-10 min ytterligare.
6. Servera med bröd och aioli eller bara en klick creme fraiche.
Det är inte så nog med hur mycket du tar av allt egentligen. Det blir riktigt gott vilket som.




