Hej på er!! 

 
Är man i Göteborg så måste man ju äta fisk, och i det här fallet blir det en mumsig fisksoppa med saffran och sötpotatis
 
Fisksoppa med saffran och sötpotatis
2 morötter
1 paprika
1 fänkål
400 g fisk (vi tog färsk lax)
1/2 purjolök
1 burk konserverade hela tomater
Fiskfond/fiskbuljong efter smak
1,5-2 dl grädde
5-7 dl vatten 
Dill
1 förpacknin Saffran 
1 liten sötpotatis 
Salt och peppar 
Torkad timjan 
 
Gör såhär:
1. Dela alla grönsaker i mindre bitar. Dela laxen i kuber
2. Bryn purjolök, fänkål och sötpotatisen. 
3. Häll i allt i kastrullen förutom morötterna, paprikan och laxbitarna.
4. Låt koka i 5 minuter
5. Lägg i resterande ingredienser och låt koka tills fisk och potatis är klara. Fisken ska vara fast och fin. Det tar ca 5-10 min ytterligare.
6. Servera med bröd och aioli eller bara en klick creme fraiche. 
 
Det är inte så nog med hur mycket du tar av allt egentligen. Det blir riktigt gott vilket som. 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress