Hej på er!
 
I helgen gjorde jag en fryst cheesecake. Nu kanske ni tänker att jag har fått dille på cheesecakes och det kanske jag har också...  men det är ju bara så fantastiskt gott. och det går inte riktigt jämföra en fryst cheesecake med en som är gjord i ugn. Den här är perfekt eftersom att det går att göra färdigt den någon dag innan man ska ha den och sen bara ta fram från frysen några minuter innan den ska ätas. Den går dessutom snabbt att göra, det handlar bara om att vispa en massa och sen vända ihop. 
 
Fryst cheesecake
3 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
1 citron
 
Gör såhär:
1. Mixa kexen så att allt blir smulor. Platta ut dessa i en springform.
2. Dela äggen, äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. 
3. Häll socker och vaniljsocker över äggulorna. 
4. Vispa först äggvitorna till ett fast skum med elvisp. 
5. Vispa därefter gulor och socker/vaniljsocker (du behöver inte diska visparna mellan). Blanda i philadelphian, du kan köra med elvisp även här men på låg hastighet. 
6. Vispa grädden lagom fast i en egen bunke (du behöver inte diska visparna här heller)
7. Rör ner grädden i ägg- och sockersmeten, du kan använda elvispen på låg hastighet. 
8. Vänd till sist försiktigt ner vitorna med en slickepott (ej elvisp). 
9. Smaksätt med skal och saft från citronen. 
10. Häll smeten över kexbotten och ställ in i frysen i minst 5 timmar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress