5 december 2019

Skurna pepparkakor

Jul Kakor

Hej på er!
 
Förra veckan gjorde jag skurna pepparkakor, eller franska pepparkakor som de också kallas. Det går mycket snabbare att göra såna här jämfört med kavlade pepparkakor. Man rullar degen till en rulle, fryser den och skär sedan degen i tunna skivor. 
 
Franska pepparkakor
50 g mandel
90 g socker
135 g mjöl
3 g bikarbonat
2 g pepparkakskrydda
2 g kanel
70 g sirap
100 g smör
 
Gör såhär: 
1. Hacka mandeln
2. Blanda alla torra igredienser i en bunke
3. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg, bara så det går ihop.
4. blanda snabbt i mandeln. 
5. Rulla degen till en rulle och lägg i frysen ca 30 minuter. Degen blir lättare att skära degen då. 
6. Skär degen i tunna skivor, ca 2-3 mm. Lägg kakorna på en plåt. 
7. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten. 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress