Hej på er!
Gjorde dadelbollar förra veckan, som jag för övrigt alltid ser till att ha i frysen 😋 min craving just nu. Den här gången tillsatte jag cashewnötter och rostade kokosflingorna. Och alltså, vilken smak. Den här omgången kommer inte vara länge, så magiskt goda! Att rosta kokosflingorna ger mycket mer smak.
Dadelbollar med nötter
2,5 dl havregryn
0,75 dl kokosolja
8-10 dadlar
1,5 msk kakao
en nypa havssalt
2 msk kaffe
1/2 dl cashewnötter
Rostade kokosflingor
Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Smeten ska gärna vara lite för kletig än för torr. Ställ in smeten i kylen en stund så är det lättare att rulla till bollar.
2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
3. Rulla till bollar och rulla sedan i den rostade kokosen.
