Hej på er!
Den här kakan fick vi i somras hos några, jag tror att det i grunden är ett recept från ica. Den här kakan är helt utan socker och mjöl. Istället använder man svarta bönor, dadlar och honung. Den är riktigt god och jag tycker inte att man känner speciellt stor skillnad jämfört med en vanlig kladdkaka med socker och mjöl. Det är en lite rivig smak i denna som jag gillar :) De svarta bönor jag använde är en sådan förpackning med vätska i, som redan är färdigkokta och redo att användas.
Kladdkaka på svarta bönor
230 g svarta bönor
10 tokade dadlar
4 msk kakao
4 msk flytande honung
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
100 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
1/2 dl kokos
Gör såhär:
1. Sköj bönorna och mixa tillsammans med dadlarna.
2. Blanda i kakao, honung, vaniljpulver och bikarbonat och mixa till en jämn smet.
3. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull
4. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ihop äggen med det smälta smöret och chokladen.
5. Blanda ihop alltihop.
6. Smörj en rund form och strö kokos på kanterna av formen (ta ströbröd om du inte gillar kokos)
7. Häll smeten i formen.
8. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Låt stelna och svalna innan du serverar med grädde, glass, kvarg eller bara som den är :)





