Hej på er!
Yoghurtglass är så gott! Friskt och vill du göra en nyttig och ex ha som mellanmål eller till pannkakor så kan du antingen tillsätta honung eller något annat sött (ex en liten bit banan). Jag använde den till en efterrätt där jag serverade den på en kanelvåffla, supergott! 
 
Vill du ha andra bär, frukter eller smaksättningar är det bara att prova sig fram och byta ut ingredienserna. Jag tänker tex en med jordgubb, lime och mynta till sommaren :) det får bli nästa test!
 
Yoghurtglass med mango och passionsfrukt
350 g grekisk yoghurt
250 g mango
2 tsk vaniljsocker eller honung efter smak
2 passionsfrukter
 
Gör såhär:
1. Mixa mango och grekisk yoghurt
2. Tillsätt sötning efter smak (vaniljsocker eller honung)
3. Tillsätt köttet från passionsfrukterna och blanda (ej mixa) 
4. Häll i smeten i en glassmaskin och kör några minuter. Servera antingen direkt eller ställ in i frysen i en burk. 
Om du inte har en glassmaskin så häller du upp det på en burk och ställer in i frysen. Du kan röra i den ibland om du vill under tiden den stelnar. 
 
Ät den som den är eller servera ex med våffla eller pannkakor som jag gjorde :) 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress